Egg and mushroom ginger soup
Ingredients (for 2 servings)
- Chicken soup
400mL
- Eggs
1
- Your preferred mushrooms
About 50g
- Light Soy Sauce
1 tablespoon
- Ginger Pickled in Honey
1 teaspoon
- Ginger slices of Ginger Pickled in Honey
10 pieces
- Finely chopped spring onion
as appropriate
How to make:
1Add chicken broth, light soy sauce, Ginger Pickled in Honey, ginger from Ginger Pickled in Honey, and the mushrooms to a pot and bring to a boil.
2Add the beaten egg, turn off the fire and sprinkle spring onion to finish.
3【ワンポイントアドバイス】
しょうが漬けはしょうがごと使って、シャキシャキとした食感も楽しめるスープにしましょう。きのこはまいたけやえのきなど好きなものを使ってください。複数種類を組み合わせると、味に奥行きが出ます。
また、ごま油やラー油を回しかけると味と香りにコクが出て、中華風の仕上がりに。