Spring Vegetables with Yuzu Miso Sauce
Ingredients (for estimated amounts servings)
- Miso
100g
- Yuzu & Honey
2 tablespoons
- Sweet cooking sake
2 tablespoons
- Spring vegetables of your choice
as appropriate
How to make:
1Boil the spring vegetables and cut into bite-sized pieces.
2Put the miso, Yuzu & Honey and mirin in a pot, heat over medium heat, and simmer while kneading until glazed.
3Serve the spring vegetables on a plate, pour the yuzu miso on top and finished.
4【ワンポイントアドバイス】
ゆず蜜を使ったゆず味噌は、爽やかな味わいと甘さのバランスが絶妙で、生の柚子を使うよりも手軽で安定した味に仕上がります。茹でた野菜にかけるだけでなく、肉や魚にかけて焼いたり、田楽や和え物にしても美味しく召し上がれます。たくさん作り、清潔な容器に入れて保存すると冷蔵庫で2週間ほど保存が可能です。