杉養蜂園

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Spring Vegetables with Yuzu Miso Sauce

Spring Vegetables with Yuzu Miso Sauce

Products for this recipe

ゆず蜜 (1000g)
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Ingredients (for estimated amounts servings)

  • Miso

    100g

  • Yuzu & Honey

    2 tablespoons

  • Sweet cooking sake

    2 tablespoons

  • Spring vegetables of your choice

    as appropriate

How to make:

1Boil the spring vegetables and cut into bite-sized pieces.

2Put the miso, Yuzu & Honey and mirin in a pot, heat over medium heat, and simmer while kneading until glazed.

3Serve the spring vegetables on a plate, pour the yuzu miso on top and finished.

4【ワンポイントアドバイス】
ゆず蜜を使ったゆず味噌は、爽やかな味わいと甘さのバランスが絶妙で、生の柚子を使うよりも手軽で安定した味に仕上がります。茹でた野菜にかけるだけでなく、肉や魚にかけて焼いたり、田楽や和え物にしても美味しく召し上がれます。たくさん作り、清潔な容器に入れて保存すると冷蔵庫で2週間ほど保存が可能です。
 

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