杉養蜂園

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Honey Lemon Strawberry Jam

Honey Lemon Strawberry Jam

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ハニーレモン (1000g)
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Ingredients (for estimated amounts servings)

  • Strawberry

    300g

  • Lemon & Honey

    200g

  • Lemon juice

    1 tablespoon

How to make:

1Wash the strawberries, remove the stems, mix with Lemon & Honey and let sit for 15 minutes.

2Put the ingredients (1) in a pot and heat it over medium-heat. Remove the skum as you boil it down for around 15 minutes.

3Add lemon juice and boil down for another 5 minutes.

4Store in a clean, sterilized bottle.

5

【ワンポイントアドバイス】
ハニーレモンを使うことで上品で爽やかな味わいの苺ジャムになります。煮詰める時間は20分程度にしてください。
煮すぎると色が白っぽくなり、苺の風味も飛んでしまいます。保存するビンは煮沸消毒してください。
冷蔵庫で保存し、1週間を目安に食べきりましょう。

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